Brassói aprópecsenye eredetiben

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 40 dkg sertés-szűzpecsenye
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • csipetnyi só
  • törött bors
  • burgonya
  • piros paprika
  • zöldpaprika

Elkészítés

Héjában főtt, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk. A csíkokra vágott sertés-szűzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával, gyorsan megpirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával, zöldpaprikával tovább pároljuk. A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával, pirospaprikával és azonnal előmelegített tálra halmozzuk.

Megjegyzés

A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsiradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni. A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük. A végén még zúzott fokhagymával ízesíthetjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.